Скачване с Международната космическа станция

Предлагаме ви една игра, с която децата могат не само да се забавляват, но и да се научат на сътрудничество. Играта е подходяща за развитие на координацията, комуникацията и работата в екип, както и за упражняване на грубата моторика. А в процеса на изработка децата могат да научат любопитни факти и да проявят творчество и въображение. А ето и как да си направите играта!

Международната космическа станция

Международната космическа станция е съставена от различни модули, като всеки от тях изпълнява различна роля. Строежът й продължава и до днес, а когато бъде завършена, размерът й ще е колкото футболно игрище. Първата стъпка е да си направим макет на станцията. Може просто да оцветите и декорирате обикновена картонена кутия, или като нас да си направите реалистичен модел. За него сме използвали тази снимка от 2010г.

макет на международната космическа станция

Отделните модули на Международната космическа станция се доставят със совалки, които се скачват. т.е. прикрепят към станцията. За целта ще ви трябват две чашки за еднократна употреба с различни размери. По-голямата чаша декорирайте като част от космическата станция и поставете върху картонената кутия. Върху по-малката чашка нарисувайте ракета или совалка. В горната част на чашката ракета пробийте четири дупки на равни разстояния една от друга. Във всяка дупка промушете и завържете въженце дълго около 1м.

макет на совалка и международна космическа станция
Скачване с Международната космическа станция

Две деца хаващат във всяка ръка по едно от въженцата на “ракетата” и застават от двете страни на Международната космическа станция. Целта е като движат въженцата да вкарат ракетата в по-голяма чаша, която е част от станцията, без да я съборят. За да усложните играта, сложете в “ракетата” топче, което трябва да се изсипе в Космическата станция, отново без да се събори чашката.

скачване с международната космическа станция игра

Чрез тази игра децата се научават, че трябва да действат заедно, за да постигнат обща цел, да разговарят ефективно, да проявяват внимание и търпение.

игра мкс

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *