Resist painting – рисуване с изключване

Resist painting е една много интересна техника за рисуване, при която се комбинират два или повече различни материали по такъв начин, че единият не позволява на другите да се отпечатват върху листа. Например ако нарисуваме нещо с маслени пастели, след това не можем да рисуваме върху пастелите с водни бои.

Представяме ви няколко техники за resist painting, които ще са интересни и за по-малки деца и с чиято помощ могат сами да сътворят красиви картини.

Пастели и водни бои

Ние избрахме да нарисуваме картина на тема “Космос”. Планетите са направени с пастели, а фона – с водни бои. Ако имате бял пастел или восъчна свещ можете да напишете тайно послание, което ще е видимо само, когато листа се оцвети с боички.

картина космос пастели и водни бои

Шаблони

Изрежете шаблони от картон и разположете върху листа, след като оцветите, махнете шаблоните. За да е получим този интересен ефект на снимката, използвахме пулверизатор, с който напръскахме различни цветове бои върху листа. Може да направите същото и с воден пистолет, за децата ще е голямо забавление, само им осигурете подходящо пространство. А в това видео показваме една нестандартна техника за рисуване с мъниста.

Прежда или тиксо

Оформете върху листа различни фигури с помощта на тиксо или дебела прежда. Ако изберете тиксо, задължително използвайте гланцирана хартия или картон, за да не се скъса листа при разлепянето му.

Олио

Можете да добавите в боите няколко капки олио или след като оцветите с една боя да намажете части от листа с малко олио и след това да оцветите с друг цвят.

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *