Пясъчни спомени

Представяме ви една идея, с която можете да запазите спомена за лятото през цялата година. Освен това фигурките от пясъчно тесто да идеални за подарък.

пясък и мидички

За да направите пясъчното тесто смесете равни количества пресят морски пясък, сол и брашно. Постепенно добавяйте вода докато получите гъсто тесто. Разточете тестото на пласт с дебелина около един сантиметър. Изрежете с формички за сладки различни фигурки или просто ги оформете с ръце. Украсете с мидички, рапанчета, излъскани от морето стъкълца и камъчета. Ако желаете да ги превърнете в бижута, пробийте дупки за закачане.

фигурки от пясъчно тесто

Фигурките съхнат около една седмица, като след 2-3 дена можете да ги обърнете, за да изсъхнат равномерно от двете страни. По желание, за да не се рони пясък, след като изсъхнат можете да ги запечатате с безцветен лак.

бижута от пясъчно тесто

От фигурките можете да направите бижута – гердан или обеци. Ако сте направили по-голямо количество можете да направите вятърни камбанки. С топъл силикон или моментно лепило можете да залепите от задната страна магнитчета. Пясъчните магнитчета са идеален подарък за приятели, съученици или учители след края на лятната ваканция. Те са оригинални, могат да бъдат изработени и от по-малки деца, а най-хубавият подарък винаги е ръчно направеният с много любов.

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *