Полярните животни

Зимата наближава – идеално време децата да научат повече за полярните животни. А още по-добре е да комбинираме знания и товрчество и да си направим животинките сами. Ето няколко идеи за симпатични животни, които живеят в студените страни.

Полярна мечка

Изрежете кръгче и от него оформете тялото на мечето. Изрежете глава, муцунка и опашка и сглобете мечето. Нарисувайте очички, носле и уста.

полярна мечка

Изрежете глава на мече. Намачкайте малки листчета хартия, останали ви от други проекти и ги залепете върху главата, за да направите мечето рошаво. За муцунка изрежете и залепете част от дъното на хартиена чашка. Ако нямате такава, просто сложете черно кръгче от гланцово блокче.

бяла мечка

Изрежете кръг и го сгънете на две. Начертайте силуета на мече и изрежете като оставите предните и задните крачетата съединени. Нарисувайте очички и муцунка и по желание – зимен пуловер и шапка. Когато поставите мечето право и го бутнете, то се люлее.

мече с елече
Пингвини

Изрежете кръг и го сгънете на две. Нарисувайте три пингвинчета и изрежете. Поставете ги прави и залюлейте като мечето.

пингвини
Полярна лисица

Изрежете кръг и го сгънете на две. Изрежете и залепете глава, крачета и опашка. Нарисувайте очички и муцунка.

полярна лисица
Снежна сова

Използвайте за основа черна или тъмно синя хартия, ако нямате такава – оцветете предварително един лист с боички и оставете да изсъхне. Изрежете парченце от домакинска гъба и потопете в малко бяла боя. Нарисувайте снежните сови като леко потупвате с гъбата по листа. Изрежете от гланцово блокче очички и човки, както и клон, върху който са кацнали совите.

снежна сова

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email