Игри с хартиени чашки

За изработката на тези две игри са ви нужни само еднократни хартиени чашки, ножичка и моливи. Правят се много лесно само за пет минути и са подходящи и за по-малки деца. Ние направихме две игри на тема Времето и Емоциите, но могат да се направят и много други варианти. В зависимост от това, което искате да научи детето, можете да направите подобни игри за цветовете, животните, плодовете, зеленчуците и др.

Ето и нашите предложения:

Времето

Вземете две хартиени чашки и в едната изрежете кръгче. Пъхнете втората чашка в тази с изрязаното кръгче и нарисувайте точно където е изрязаното място слънце. Завъртете чашката докато слънцето се скрие и нарисувайте следващите картинки – дъжд, сняг, облаци, буря. Всяки ден детето може да завърта чашката и да открива правилната картинка, която показва какво е времето.

Емоциите

Вземете две хартиени чашки и върху една от тях нарисувайте лице. Изрежете го и пъхнете втората чашка в изрязаната. На мястото на лицето нарисувайте различни емоции – радост, тъга, изненада, гняв и др. Освен да научи повече за емоциите, детето може да използва играта и за да показва каква емоция изпитва в момента.

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *