Кутийката на Ними – 08.2020

Кутийката на Ними за месец август е на тема човешкото тяло. С материалите в нея ще можете да направите работещи модели на различни части от тялото, както и различни експерименти, от които ще научите повече за сетивата.

Модел на бял дроб

С помощта на този модел ще научим: Как дишаме? За какво служи диафрагмата? Какво се случва, когато кашляме? Защо ни е трудно да дишаме, ако сме болни от пневмония?

Модел на сърце

Ще направим истински работещ модел на сърце и ще видите как то изпомпва кръв.

Модел на длан и пръсти

Благодарение на това, че палецът се противопоставя на всички останали пръсти, човешката ръка има способността да хваща различни предмети и да извършва много фини движения. С този модел ще видите нагледно от какви кости са съставени дланта и пръстите и как се движат те.

Модел на ръка

Чрез този модел ще научите как работят мускулите и как с тяхна помощ можем да свиваме и разгъваме ръката си.

Сетивата

Ще направите поредица от експерименти, с чиято помощ ще научите повече за различните сетива – вкус, обоняние, зрение, слух и осезание. Ще се опитате да познаете предмет със затворени очи, да отгатнете какви аромати сме затворили в различни шишенца и ще разберете защо човек не може да се гъделичка сам. Ще си изработите сами тауматроп и с негова помощ ще научите повече за зрението и защо двете картинки се сливат в една.

Както във всяка кутия ви очакват и две карти с информация за човешкото тяло и четири карти със задачи на същата тема.

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *