Лято с Ними – мидички

Ако и вие се връщате от морето с цяла торба, пълна с мидички, които не знаете какво да правите, тази статия е за вас! Вместо да ги оставите прибрани в някои шкаф, ето няколко идеи как да превърнете морските съкровища в истински произведения на изкуството, с които да украсите дома си.

Картина от мидички

Картината може да е абстрактна или да направите от ммидичките морско дъно с рибки, медузи и охлювчета. Можете да оставите мидите в естествения им цвят или да завършите картината с акрилни бои.

картина морско дъно от мидички
Пано от мидички

За основа на паното можете да използвате солено тесто, разстлано върху картон и изрязано в желаната от вас форма. Комбинирайте мидичките с различни материали – мъниста, цветни копчета, камъчета, изгладени от морето стъкълца и др. Когато тестото изсъхне можете да го оцветите с бои и да закачите на стената.

пано от мидички и мъниста
Спирала

Освен ве че получава много красиво, това е чудесно упражнение за децата за сортиране по големина.

спирала от мидички
Музикален инструмент

Счупените рапани пожете да нанижете на здрав конец и да превърнете в музикален инструмент. По желание можете да оцветите клончето с акрилни бои. А ако сте събрали по-голямо количество можете да си направите вятърни камбанки. Звукът е наистина много приятен.

дрънкалка от мидички
Кутийка за съкровища

С помощта на топъл силикон облепете бурканче с мидички. Можете да го използвате като касичка. Или за подарък – напълнете го с лакомства или с малки листчета, на които сте написали различни пожелания.

бурканчета с мидички
Бижута от мидички

Изрежете соленото тесто с форми за сладки и украсете с мидички или малки рапани. Пробийте дупка за закачане и оставате да изсъхне. Освен бижута по този начин можете да направите и магнитчета за хладилник.

бижута от мидички

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *