Продължаваме темата за космоса с няколко нестандартни творчески техники, с които можем да си направим красиви картини на луната и нощното небе.

С алуминиево фолио

Намачкайте алуминиево фолио на топче и леко го притиснете от едната страна. В купичка или капачка от буркан сложете няколко капки сива, бяла и черна акрилна боя. На бял лист начертайте голям кръг. Потопете топчето от алуминиево фолио в боите и направете отпечатъци докато запълните целия кръг. Не се притеснявайте да излизате от очертанията.

Луна от отпечатъци

Когато боята изсъхне напълно, изрежете луната и залепете върху черна хартия или картон. За да направите звездите, потопете четка в разредена бяла боя и напръскайте листа.

Луна

Ако нямате акрилни бои, можете да постигнете подобна текстура като използвате по-течно солено тесто, оцветено с водни бои. В този случай направете луната върху по-твърда хартия или картон, за да не се скъса.

С капачка от бутилка

Техниката е подобна на първата, но вместо топче алуминиево фолио, използвайте капачка от бутилка минерална вода. За да се получат хубави отпечатъци, слагайте по малко боя върху капачката.

Луна и нощно небе

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

1 отговор на “Лунни картини”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *