Коледна украса с прежда

За децата е интересно и полезно да се докоснат до различни материали и техники за творчество. Представяме ви няколко идеи как да включите прежда в коледните си творения.

Елхичка

Необходима ви е зелена хартия, празно руло от тоалетна хартия и прежда в различни цветове. Изрежете от зелената хартия триъгълник, прегънете го леко на две и направете хоризонтални прорези от двете страни. Намотайте около хартията прежда в различни цветове, като я прекарвате през прорезите, за да не се размотава. Изрежете част от рулото тоалетна хартия, направете два прореза един срещу друг и пъхнете елхичката, за да стои изправена. По желание украсете с цветни помпони.

елхичка
Звездичка

Необходими са ви три дървени шишчета и прежда. Срежете шишчетата на две и ги подредете във формата на звездичка. Залепете ги или закрепете с ластичета. Намотайте около основата прежда. Може да украсите с цветни помпони или просто да използвате прежда в различни цветове.

звездичка
Снежинка

Върху хартиена чиния или изрязан кръг начертайте с молив снежинка. С шило или дебела игла направете дупки там, където линиите се пресичат. Бродирайте снежинката като използвате пластмасова игла, а по-големите дечица могат да използват и обикновена. Освен снежинка можете да направите и други фигурки – елхичка, сърчице или звездичка.

снежинка
Дядо Коледа

Необходима ви е дървена или пластмасова лъжица за еднократна употреба, червена прежда и памук. Намотайте червената прежда плътно около дръжката на лъжицата. Залепете помпон от топче памук на върха на дръжката. Залепете брада и нос и нарисувайте очички.

Дядо коледа

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email