Коледна украса от шишарки

Ангелчета, бухалчета и симпатични мини елхички – това е само част от коледната украса, която можете да изработите от шишарки. Вижте как!

Елхички

С акрилни или темперни боички оцветете шишарките в зелено. Украсете с цветни помпони или мъниста. Можете и да изрежете от гланцово блокче звездичка, която да залепите на върха.

елхичка от шишарка
Ангелчета

От широка цветна лента заържете панделка и я залепете за шишарката – това ще се крилцата на ангелчето. Ако нямате мънисто, което да сложите за глава, можете да направите такава от пластилин, солено тесто или дори от кестен, който да оцветите и да му нарисувате очички и уста.

ангелчета
Бухалчета

Изрежете от филц крилца, очички и човка и си сглобете тези симпатични бухалчета. Ако нямате филц, може да използвате гланцово блокче или пък да ги направите от пластилин.

бухалчета от шишарки
С брокат

Оцветете по края люспичките на шишарката с бяла акрилна или темперна боя и още преди да е изсъхнала посипете с брокат. Друг вариант, който също се получава много красиво, е вместо боя да използвате течно лепило и да поръсите със захар или сол. Добавете панделка и закачалка и имате красива играчка за елха.

шишарка с брокат

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email