Коледна украса от хартиени чинии

Представяме ви няколко идеи как може да превърнете хартиените чинии в красива коледна украса с помощта само на боички, ножичка и лепило.

Коледна елха

Срежете чинийката на три триъгълника, като единият да е по-малък – той ще е върхът на елхата. Оцветете със зелена боичка и залепете трите части, за да оформите елхичката. Украсете с панделки, звездички, коледни играчки.

елхичка
Снежен човек

За него ще ви трябват две хартиени чинийки. На една от тях изрежете външната релефна част, за да получите по-малко кръгче за глава. Използвайте тази част, за да направите шапка и ръчички. Сглобете и добавете очички, носле, копчета.

снежен човек
Коледен венец

Изрежете вътрешната част на една хартиена чиния, за да получите пръстен. От вътрешната част изрежете свещичка. Оцветете и по желание украсете венеца с цветни кръгчета или панделка.

коледен венец
Триизмерна елхичка

Оцветете цялата чинийка в зелено. Направете един прорез от края до центъра на чинийката и сгънете във формата на конус. Украсете с цветни фигурки или помпони.

триизмерна елхичка
Зимно кълбо

Отрежете дъното на една хартиена чиния и на негово място залепете прозрачно домакинско фолио. На втората чиния нарисувайте зимна картина и посипете с блясък и звездички. Залепете двете чинии една за друга, като внимавате да не остават пролуки, за да не се разпилее блясъкът. Изрежете от цветна хартия основа за кълбото и залепете. Когато разклатите, блясъкът и звездичките вътре се движат подобно на истинско стъклено кълбо.

зимно кълбо

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email