Картички – силуети

В изработката на тези красиви коледни картички могат да се включат и най-малките дечица. Получават се много лесно и забавно, а с малко помощ от мама или тате за последния елемент, резултатът е невероятен. Ето и трите варианта за картички-силуети:

С пяна за бръснене

Покрийте дъното на широк плосък съд с пяна за бръснене. Капнете по някоко капки хранителна боя, боя за пръсти или леко разредена акрилна боя. Разбъркайте с клечка за зъби, докато се получат красиви фигурки, но внимавайте да не смесите съвсем цветовете. Срежете лист А4 на четири части и една по една ги поставете върху пяната за бръснене, като притискате леко. Изтрийте пяната със салфетки или суха кърпа, като внимавате да не размажете цветовете. Оставете да изсъхне. Нарежете още един лист А4 на четири равни част и във всяка от тях изрежете фигурка – камбанка, елхичка, звездичка, сърчице. Залепете върху изсъхналите цветни листи.

картички
С тишу хартия

Изрежете малки парченца тишу хартия в различни цветове, не е нужно да са в определена форма. Наредете цветните парченца върху лист хартия, като гледате да не остава празно място. С капкомер или по-голяма четка за рисуване намокрете тишу хартията навсякъде (внимавайте с водата, за да не скъсате долния лист) и притиснете, за да се отпечата хубаво. Внимателно махнете тишу хартията. След като изсъхне, срежете листа на четири и от отделен лист изрежете силуети. Сглобете картичките, както е описано по-горе.

картички с тишу хартия
С цветна хартия

От гланцовите блокчета често остават дребни изрезки, които обикновено изхвърляме. Ето една идея как да превърнете тези изрезки в красиви коледни картички. Съберете всички изрезки и ги залепете върху голям лист, като ги застъпвате, така че да не остава празно място. Срежете листа на четири, изрежете от друг лист силуети и сглобете, както и останалите картички.

картички с цветна хартия

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email