Продължаваме космическата тема с три интересни творчески идеи, свързани с галактиките – Галактически камъни, галактика в бутилка и картина “Млечният път”.

Галактически камъни

Намерете няколко плоски камъчета и ги оцветете в черно. Отрежете малки парчета от гъба за миене и ги потопете в различни бои – синьо, лилаво, жълто, бяло. С потуване направете петна по-камъчетата, като правилото е първо да нанесете по-тъмните цветове и накрая по-светлите. Най-красиво се получава с акрилни бои с метален или блясък ефект. След като боите изсъхнат можете да залепите магнитчета на камъчетата и да ги залепите върху хладилника. Те са и идеален подарък за приятели след края на ваканцията.

галактически камъни
Галактика в бутилка

Необходима ви е прозрачна съклена бутилка, бои, блясък и мнго памук. Накъсайте памука на топчета и поставете няколко на дъното на бутилката, разтворете във вода синя боя и залейте памука, докато топчетата не могат да поемат повече течност. Добавете още един слой памук и залейте с разтворена лилава боя. Редувайте слоевевте докато се напълни бутилката. Може да добавите и сребрист или златист слой, а между отделните слоеве да посипете малко блясък. Същата идея можете да направите и в съвсем малка бутилка – 3-4 см висока, която след това да завържете на верижка и да носите като колие.

галактика в бутилка
Картина “Млечният път”

Върху плътна черна хартия или обикновен кастрон, боядисан в черно използвайте същата техника, като при галактическите камъчета. С помощта на гъбичка направете петна в тъмно синьо, лилаво, златисто. За да направите млечния път, потопете стара четка за зъби в малко разтворена бяла боя и напръскайте листа от близко разстояние по единия диагонал.

млечен път

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *