Хамелеон – цветна мозайка

В тази поредица от творчески занимания за деца ще ви представяме различни нестандартни техники и идеи за рисуване, моделиране и изработка на различни предмети с подръчни материали. Творческите занимания са подходящи както за по-малки така и за големи деца, като в първия случай трябва само малко повече помощ от мама и тате в някои стъпки.

Днес ще си изработим хамелеон с помощта на техника, имитираща цветна мозйка. За целта ви трябват картон или по-плътна хартия, прежда или канап, алуминиево фолио и акрилни или темперни бои.

Първо изрежете от листа фигурката, която сте избрали да направите, ние ще си направим хамелеон, но вие можете да направите каквото си пожелаете.

фигурка хамелеон

По края на фигурката направете малки прорези и намотайте преждата, като я закрепвате в прорезите, за да не се разплита. За да получите по-хубав релеф, използвайте дебела прежда.

фигурка хамелеон и прежда

Покрийте хамелеона с алуминиево фолио и внимателно го изгладете, за да се очертаят фигурките, образувани от преждата.

фигурка хамелеон и алуминиево фолио

Оцветете с акрилни или темперни бои. Най-красиво се получава с бои с перлен, гланцов или блестящ ефект, но с всякакви ярки цветове се получава красиво. Оставете боите да изсъхнат хубаво и добавете крачета, очи и уста.

хамелеон цветна мозайка

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *