Тебеширени истории

Времето е идеално, а разходките на вън вече са възможни, но с какво да забавляваме децата, докато все още спазваме дистанция и избягваме детските площадки? Представяме ви няколко лесно и много забавни идеи, за които ви трябват само тебешири и малко въображение.

Живи картинки

Нарисувайте рисунка и сложете детето така, че да се превърне в част от рисунката. Получават се красиви и забавни снимки, които ще ви останат за спомен, а и не е необходимо да имате кой знае какви жудожнически умения.

Тебеширено трасе

Трябва ви малко повече пространство встрани от главните алеи, на което да начертаете трасе с различни задачи за преминаването му – скачане вътре във фигурите, ходене назад или на зиг-заг, скок на един крак или прескачане на начертаните линии, стъпване в нарисуваните стъпки и т.н. Ако обичате предизвикателствата, можете да нарисувате и цял лабиринт. Ето една идея и от нас:

Игри

Можете да си нарисувате поле за морски шах. Или да нарисувате точки и играчите да се редуват да ги свързват, като играчът, който затвори цяло квадратче пише буквичката си вътре и получава още един ход. Печели този, който е затворил най-много квадратчета.

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *