Upcycle – от старо в ново

Но освен рециклирането съществува и друг термин – upcycling. Той означава да превърнеш старите ненужни неща в нещо ново. Днес ще ви дадем няколко идеи как да направите точно това.

Прочети още »

Кутийката на Ними – Динозаврите

Този месец в Кутийката на Ними ще си говорим за динозаври. Ще си направим динозавърско яйце и фосил на динозавър. Ще видим как изригва вулкан и ще играем настолната игра “Светът на донозаврите”. Ще си отгледаме расящ във вода динозавър и ще си направим макет “Къде живеят динозаврите”.

Прочети още »
Звездна нощ

Художествена галерия удома – част 1

С този проект децата ще научат за някои от най-великите художници, ще се запознаят с различни художествени стилове и ще експериментират с различни техники. Проектът е подходящ за по-големи деца – над 5-6години, макар че в някои от заниманията успешно могат да се включат и по-малките.

Прочети още »
експлоадираща кутийка

Кутийката на Ними – 02.2021

С Кутийката на Ними този месец ще плетете мартенички, ще направите красива експлоадираща кутийка за подарък за 8ми март и ще си засадите мини градинка с подправки.

Прочети още »
полярно мече

Полярните животни

Зимата наближава – идеално време децата да научат повече за полярните животни. А още по-добре е да комбинираме знания и товрчество и да си направим животинките сами. Ето няколко идеи за симпатични животни, които живеят

Прочети още »