Кутийката на Ними – 08.2020

Кутийката на Ними за месец август е на тема човешкото тяло. С материалите в нея ще можете да направите работещи модели на различни части от тялото, както и различни експерименти, от които ще научите повече за сетивата.

Прочети още »
фигурки от пясъчно тесто

Пясъчни спомени

Бижута и магнитчета от пясъчно тесто са идеален подарък за приятели и учители след края на лятната ваканция.

Прочети още »
пано от мидички

Лято с Ними – мидички

Ако и вие се връщате от морето с цяла торба, пълна с мидички, които не знаете какво да правите, тази статия е за вас! Вместо да ги оставите прибрани в някои шкаф, ето няколко идеи как да превърнете морските съкровища в истински произведения на изкуството, с които да украсите дома си.

Прочети още »
лалета

Рециклиране – цветя от кори за яйца

Ето няколко идеи как да превърнем старите кори за яйца в красиви цветя с помощта на ножичка и малко боички. А след това можем да направим от тях картина или картичка за рожден ден или друг повод.

Прочети още »
кит

Рециклиране – животни от кори за яйца

За да направите красиви и интересни играчки понякога е нужно само малко въображение. Представяме ви няколко идеи как можете да превърнете старите картонени кори от яйца в симпатични животинки. Децата също могат да се включат активно в оцветяването им.

Прочети още »
мозайка от камъчета

Лято с Ними – речни камъчета

Разходките край река са любими на децата. Те обожават да хвърлят камъчета, да пускат лодки от листа или клончета, да ходят боси по камъните. За да запазите спомена и емоцията от разходката по-дълго, можете да си съберете красиви речни камъчета.

Прочети още »

Експерименти за деца – въздух

Ще ви представим няколко лесни и забавни експеримента, с които децата могат да научат повече за различните свойства на въздуха. За тези експерименти ще са ви необходими единствено материали, които можете да намерите удома и тъй като ще си говорим за въздух – пригответе си много балони 🙂

Прочети още »